FQAEJA E REZULTATIT

nitrogen-containing chlorinated organic material

Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.

Nr. i rezultatit: 20241015064958769511643 Pronari: Admin Komente: 1
Raporti i Analizës FTIR

nitrogen-containing chlorinated organic material

Parametrat e kampionit dhe matjes

Raporti Nr. 20241015064958769511643
Data 2024-10-15 05:10:46
Gama Spektrale (cm⁻¹) [(650, 4000)]
Vija bazë Korrigjimi i vijës bazë AsLS
Përputhje biblioteke 0%

Rezultati i identifikimit

0%

Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të sigurt në nivel përbërësi për këtë mostër. Përputhja më e afërt në bibliotekë është Spektri 37753, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë efektivisht jo-diskriminuese, kështu që rezultati duhet trajtuar më mirë si një drejtim i gjerë materiali sesa një caktim entiteti. Brezat e vëzhguar janë në përputhje me një material organik të kloruar që përmban gjithashtu një funksionalitet azoti që bart N-H, me mundësi karakteri shtesë alifatik dhe aromatik ose të pangopur.

Interpretim i detajuar

• Përputhja kryesore e bibliotekës: Spectrum 37753 #37753 | match 0.0%
  1. Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të sigurt në nivel përbërësi për këtë mostër. Përputhja më e afërt në bibliotekë është Spektri 37753, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë efektivisht jo-diskriminuese, kështu që rezultati duhet trajtuar më mirë si një drejtim i gjerë materiali sesa një caktim entiteti. Brezat e vëzhguar janë në përputhje me një material organik të kloruar që përmban gjithashtu një funksionalitet azoti që bart N-H, me mundësi karakteri shtesë alifatik dhe aromatik ose të pangopur.
  2. Konsensusi i bibliotekës Top-15 tregon për kiminë e N-H / klorit.
  3. Mostra përmban një brez me numër valor të lartë në 3420 cm-1 në përputhje me një funksionalitet që bart N-H.
  4. Brezi 2922 cm-1 mbështet një skelet organik, të paktën pjesërisht alifatik.
  5. Brezat e rajonit të gjurmëve të gishtave në 870 dhe 813 cm-1 janë të pajtueshëm me struktura organike të zëvendësuara dhe nuk janë në kundërshtim me materiale që përmbajnë klor.
  6. Mostra tregon një brez të gjerë afër 3420 cm-1, në përputhje me shtrirjen N-H ose O-H; në kontekstin e konsensusit të bibliotekës, kjo është mbështetja kryesore për një funksionalitet që bart N-H.
  7. Një brez në 2922 cm-1 mbështet shtrirjen alifatike C-H.
  8. Brezat në 1597, 1428 dhe 1382 cm-1 janë të pajtueshëm me dridhje skeletore unazore ose të pangopura dhe/ose mënyra deformimi, por nuk janë mjaftueshëm specifikë këtu për të përcaktuar një strukturë të vetme.
  9. Brezat në 870 dhe 813 cm-1 bien në një rajon që shpesh lidhet me lëvizjen C-H të unazës jashtë rrafshit ose skelete organike të zëvendësuara me atome më të rënda; së bashku me modelin e bibliotekës janë të pajtueshëm me zëvendësimin e klorit, por nuk janë përfundimtarë në vetvete.
  10. Modeli i bibliotekës Top-15 tregon vazhdimisht për kiminë e N-H / azotit dhe klorit, e cila mbështet një drejtim të gjerë të materialit organik të kloruar që përmban azot.
  • Besimi në bibliotekë është i ulët, dhe ngjashmëritë e raportuara të kandidatëve janë të gjitha 0.000, kështu që rikuperimi nuk dallon një përbërës specifik në mënyrë të besueshme.
  • Asnjë deklaratë e drejtpërdrejtë e literaturës nuk mbështet Spektrin 37753 ose ndonjë substancë specifike të emërtuar për këtë mostër.
  • Seti i pikut të vëzhguar nuk ofron dëshmi të qarta karakteristike për një caktim më të ngushtë si një aminë specifike, amidë, ngjyrues, polimer ose kripë farmaceutike.
  • Brezi i gjerë 3420 cm-1 mund të pasqyrojë gjithashtu shtrirje O-H, e cila dobëson një interpretim specifik vetëm për N-H.
  • Pasiguria kryesore e mbetur është nëse brezi 3420 cm-1 dominohet nga N-H, O-H, ose një përzierje e të dyjave.
  • Lista aktuale e pikut nuk përcakton funksionalitetin e saktë të azotit ose nëse klori është i lidhur kovalente, i pranishëm si kundërjon, ose reflektohet vetëm tërthorazi nga krahasimi i dobët i bibliotekës referuese.
  • Detajet e skeletit aromatik kundrejt joaromatik mbeten të pasigurta sepse brezat e disponueshëm janë të kufizuar dhe nuk ka asnjë përputhje më të fortë referuese.

Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Recollect the FTIR spectrum with full intensity/shape review, especially the 3600-3000 cm-1 and 900-600 cm-1 regions, to better separate N-H from O-H stretching and to inspect possible chlorine-related fingerprint features. If available, compare ATR and transmission spectra or dry the sample before rerunning; moisture or hydrogen bonding may be broadening the 3420 cm-1 band. Use elemental screening such as XRF, EDS, or combustion/ion analysis to verify whether chlorine is truly present. If nitrogen is important to the identification, obtain a complementary Raman, MS, or simple wet-chemical/elemental analysis to distinguish amine-like, amide-like, or salt-containing possibilities.

Krahasimi i Bibliotekës

Grupi i përputhjes:
Spektri i bibliotekës do të shfaqet këtu.

Rezultatet e Kërkimit në Bibliotekë — 15 Kandidatët Kryesorë

Renditja Përputhje % Përbërës SMILES Nr. i spektrit Veprimi
Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës...

Analiza e Pikut

★ = Caktimi i mbështetur nga literatura
# Numri i valës (cm⁻¹) Absorbanca Detyrë Citim Statusi i caktimit
1 · 1597 1.00 - - -
2 · 1382 0.87 - - -
3 · 1198 0.86 - - -
4 · 1428 0.81 - - -
5 · 3420 0.79 - - -
6 · 2922 0.53 - - -
7 · 870 0.31 - - -
8 · 813 0.29 - - -

Shtojca — Spektri i Papërpunuar

Spektri i papërpunuar i mostrës
Gjeneruar nga FTIR.fun — Raporto #20241015064958769511643 2024-10-15 05:10:46
Diskutim

Komente dhe prova vijuese

Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.

This is the search result for the file with the extension .txt uploaded by user 156.XXX.XXX.65

en&2
Dorëzo Kërkesën Formulari