- Përputhja kryesore e bibliotekës: Spectrum 37753 #37753 | match 0.0%
- Kërkimi i zakonshëm FTIR nuk mbështet një identifikim të sigurt në nivel përbërësi për këtë mostër. Përputhja më e afërt në bibliotekë është Spektri 37753, por të gjitha ngjashmëritë e raportuara janë efektivisht jo-diskriminuese, kështu që rezultati duhet trajtuar më mirë si një drejtim i gjerë materiali sesa një caktim entiteti. Brezat e vëzhguar janë në përputhje me një material organik të kloruar që përmban gjithashtu një funksionalitet azoti që bart N-H, me mundësi karakteri shtesë alifatik dhe aromatik ose të pangopur.
- Konsensusi i bibliotekës Top-15 tregon për kiminë e N-H / klorit.
- Mostra përmban një brez me numër valor të lartë në 3420 cm-1 në përputhje me një funksionalitet që bart N-H.
- Brezi 2922 cm-1 mbështet një skelet organik, të paktën pjesërisht alifatik.
- Brezat e rajonit të gjurmëve të gishtave në 870 dhe 813 cm-1 janë të pajtueshëm me struktura organike të zëvendësuara dhe nuk janë në kundërshtim me materiale që përmbajnë klor.
- Mostra tregon një brez të gjerë afër 3420 cm-1, në përputhje me shtrirjen N-H ose O-H; në kontekstin e konsensusit të bibliotekës, kjo është mbështetja kryesore për një funksionalitet që bart N-H.
- Një brez në 2922 cm-1 mbështet shtrirjen alifatike C-H.
- Brezat në 1597, 1428 dhe 1382 cm-1 janë të pajtueshëm me dridhje skeletore unazore ose të pangopura dhe/ose mënyra deformimi, por nuk janë mjaftueshëm specifikë këtu për të përcaktuar një strukturë të vetme.
- Brezat në 870 dhe 813 cm-1 bien në një rajon që shpesh lidhet me lëvizjen C-H të unazës jashtë rrafshit ose skelete organike të zëvendësuara me atome më të rënda; së bashku me modelin e bibliotekës janë të pajtueshëm me zëvendësimin e klorit, por nuk janë përfundimtarë në vetvete.
- Modeli i bibliotekës Top-15 tregon vazhdimisht për kiminë e N-H / azotit dhe klorit, e cila mbështet një drejtim të gjerë të materialit organik të kloruar që përmban azot.
- Besimi në bibliotekë është i ulët, dhe ngjashmëritë e raportuara të kandidatëve janë të gjitha 0.000, kështu që rikuperimi nuk dallon një përbërës specifik në mënyrë të besueshme.
- Asnjë deklaratë e drejtpërdrejtë e literaturës nuk mbështet Spektrin 37753 ose ndonjë substancë specifike të emërtuar për këtë mostër.
- Seti i pikut të vëzhguar nuk ofron dëshmi të qarta karakteristike për një caktim më të ngushtë si një aminë specifike, amidë, ngjyrues, polimer ose kripë farmaceutike.
- Brezi i gjerë 3420 cm-1 mund të pasqyrojë gjithashtu shtrirje O-H, e cila dobëson një interpretim specifik vetëm për N-H.
- Pasiguria kryesore e mbetur është nëse brezi 3420 cm-1 dominohet nga N-H, O-H, ose një përzierje e të dyjave.
- Lista aktuale e pikut nuk përcakton funksionalitetin e saktë të azotit ose nëse klori është i lidhur kovalente, i pranishëm si kundërjon, ose reflektohet vetëm tërthorazi nga krahasimi i dobët i bibliotekës referuese.
- Detajet e skeletit aromatik kundrejt joaromatik mbeten të pasigurta sepse brezat e disponueshëm janë të kufizuar dhe nuk ka asnjë përputhje më të fortë referuese.
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm:
Recollect the FTIR spectrum with full intensity/shape review, especially the 3600-3000 cm-1 and 900-600 cm-1 regions, to better separate N-H from O-H stretching and to inspect possible chlorine-related fingerprint features. If available, compare ATR and transmission spectra or dry the sample before rerunning; moisture or hydrogen bonding may be broadening the 3420 cm-1 band. Use elemental screening such as XRF, EDS, or combustion/ion analysis to verify whether chlorine is truly present. If nitrogen is important to the identification, obtain a complementary Raman, MS, or simple wet-chemical/elemental analysis to distinguish amine-like, amide-like, or salt-containing possibilities.
This is the search result for the file with the extension .txt uploaded by user 156.XXX.XXX.65
en&2