Shikoni raportin e mësipërm. Përdorni komentet më poshtë nëse keni nevojë për diskutim të mëtejshëm.
Spektri infra të kuq tregon për një material organik kompleks që përmban pjesë aromatike dhe sulfate, ndoshta një matricë organike polimerike ose e modifikuar rëndë. Ndërsa përputhja më e afërt e bibliotekës është dihidroksi-dioksotungsteni, shiritat e vëzhguar nga 1096 deri në 3338 cm⁻¹ dominohen nga tipare alkile, karbonil, hidroksil/amide dhe sulfate që janë më tipike për një substancë organike që përmban aromatike/sulfate. Caktimi mbetet i pasigurt sepse identiteti i saktë nuk mund të konfirmohet vetëm nga goditja e bibliotekës; megjithatë, provat kolektive spektrale janë më në përputhje me një material organik të pasur me karboksil, amide, zinxhirë alifatikë dhe grupe sulfate
Hapat e rekomanduar të mëtejshëm: Perform elemental analysis (e.g., XRF or EDS) to check for the presence of tungsten and to assess the sulfur content; a positive tungsten signal would support the library match, whereas dominant carbon and oxygen would favour the organic interpretation. Acquire the spectrum in the far‑infrared (below 400 cm⁻¹) to search for metal‑oxygen lattice vibrations typical of dihydroxy-dioxotungsten. Complement the IR data with Raman spectroscopy or X‑ray diffraction to identify any crystalline inorganic phases that might be present. If the sample is soluble, obtain the ¹H/¹³C NMR spectrum to confirm the organic backbone and the presence of aromatic protons.
| Renditja | Përputhje % | Përbërës | SMILES | Nr. i spektrit | Veprimi |
|---|---|---|---|---|---|
| Duke ngarkuar kandidatët e bibliotekës... | |||||
| # | Numri i valës (cm⁻¹) | Absorbanca | Detyrë | Citim | Statusi i caktimit | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1 | · | 1743 | 0.68 | Shiriti në 1743 cm-1 i caktohet karbonilit karboksil. | - | Besim i ulët |
| 2 | · | 2922 | 0.64 | Shiriti në 2922 cm-1 i caktohet dridhjes C-H alkil. | - | - |
| 3 | · | 1156 | 0.60 | Shiriti në 1156 cm-1 i caktohet sulfatit. | - | Besim i ulët |
| 4 | · | 3329 | 0.57 | Shiriti në 3329 cm-1 i caktohet N-H. | - | Besim i moderuar |
| 5 | · | 3338 | 0.57 | Shiriti në 3338 cm-1 i caktohet hidroksilit. | - | - |
| 6 | · | 1096 | 0.55 | Shiriti në 1096 cm-1 i caktohet sulfatit. | - | Besim i ulët |
| 7 | · | 2851 | 0.46 | Shiriti në 2851 cm-1 i caktohet dridhjes C-H alkil. | - | Besim i lartë |
| 8 | · | 1631 | 0.42 | Shiriti në 1631 cm-1 i caktohet amidit. | - | - |
| 9 | · | 1462 | 0.40 | Shiriti në 1462 cm-1 i caktohet dridhjes së unazës aromatike. | - | - |
| 10 | · | 2089 | 0.10 | - | - | - |
| 11 | · | 2037 | 0.10 | Shiriti në 2037 cm-1 i caktohet dioksidit të karbonit. | - | Besim i moderuar |
| 12 | · | 2183 | 0.10 | - | - | - |
Përdorni këtë zonë për të vazhduar interpretimin, për të bërë pyetje ose për të shtuar prova shtesë verifikimi.
FTIR.fun